Acht acts verdeeld over twee podia sieren de muziekprogrammering, waaronder Reverend Shine Snake Oil Co., July Talk en Wolf in Loveland. Bij de afterparty in EKKO zal o.a. Shakalaka Boom Boom een feestje bouwen.
Zie ook de Spotify-afspeellijst! Meer over de bands hieronder of zie http://woodlum.nl/
Reverend Shine Snake Oil Co.
Claudius Pratt en muzikale vriend Juston Moses Gunn emigreerden in 2007 van New York naar Kopenhagen om daar een nieuw muzikaal avontuur aan te gaan: Reverend Shine Snake Oil Co. Dankzij de in New York opgedane muzikale kennis en de nieuwe uitvalsbasis Denemarken klinkt de band als niets dat je al eens eerder hoorde. Het is blues, het is gospel, het is funky, het is raar, het is aanstekelijk, het is voodoo, het is rhytm & blues maar vooral heel vet. Zo’n band waar iedereen het naderhand over heeft, dat kan niet anders.
July Talk Peter Dreimains en Leah Fay vormen het uithangbord van July Talk. Yin en yang, Belle en het Beest, Quasimodo en Esmeralda, zo kan je het duo best omschrijven. Zij zingt, binnen de lijntjes, oorstrelend bijna. Hij is de vieze, dronken man die ’s nachts op straat dingen naar je vriendin fluistert. Indierock met roots in Americana, denk Tom Waits, en een beetje Edward Sharpe. Of laat het je de band zelf even uitleggen: “Imagine Tom Waits and Amy Millan shouting whiskey-soaked lullabies while backed by the members of Crazy Horse and you’d have a good start”. Duidelijk! Wolf in Loveland Wolf in Loveland is de band rondom singer-songwriter Jan Minnaard. Zijn carrière kende een kickstart door het winnen van de Grote Prijs van Zuid-Holland en het behalen van de halve finale van de Grote Prijs van Nederland. Hoe dat komt? Door zijn eerlijke folky rock, overtuigend gebracht, mede dankzij die goede band achter zich. Meeslepende teksten, vaak uitgevoerd met de ogen gesloten. De band maakte vele podiumuren door in 2013 mee te doen met de Popronde en is daardoor gepokt en gemazeld als liveband. Een band waarvan je, zonder dat je het echt door hebt, op een zonnige middag alle teksten mee staat te schreeuwen. | |
Robbing Banks is het nieuwe project van Robin van Saaze, die je onder andere zou kunnen kennen als bandlid van Drive Like Maria en Taxi to the Ocean. Met Robbing Banks staat hij er voor de eerste keer helemaal alleen voor, want slechts gewapend met gitaar, bassdrum en tamboerijn, heeft hij op het podium niemand om op terug te vallen. Hij is nu gitarist, drummer, zanger en producer van zijn eigen band, waarbij hij zijn invloeden haalt uit Jon Spencer en Mark Sultan. Overstuurde, krachtige en ijzersterke garage pop. Rauwe liedjes van soms nog geen minuut. Lekker hoor.
Wordbites
Een man met een baard, een gitaar en gevoelige liedjes. Dat kan heel goed zijn, maar hebben we allemaal natuurlijk al duizend keer gezien, en hoe vaak word je nog verrast? Nee, dan Wordbites, daar gebeurt pas echt iets spannends. Het is spoken word, maar ook muziek. Een nieuwe vorm van performance met teksten over het leven, herinneringen aan beleefde avonturen en plannen die nog gemaakt moeten worden. Prikkelend, droogkomisch, associatief, verhalend. Ritmisch, ontregelend maar ergens ook wel vertrouwd en herkenbaar. Dwars gedacht en recht gebracht, een muzikale en tekstuele speeltuin om lekker op rond te dwalen.
Stuurbaard Bakkebaard
Daar waren we weer: na een flinke adempauze (of noem het sabbatical, zoals u wilt) is Stuurbaard Bakkebaard sinds een jaartje weer terug! Want deze band, die inmiddels alweer meedraait sinds 1996, is zijn vuiligheid niet verloren. Door de jaren heen maakte deze band trouwens ook de soundtrack van 'Doodslag' (speelfilm met Theo Maassen) en waren ze de grote kracht achter het Beukorkest. Grappige, stuwende, rootsy, opzwepende, funky en creatieve grooverock. De smerigste band van Nederland, die we op Woodlum met open armen ontvangen. Want bands die binnen de lijntjes kleuren zijn er immers al genoeg!
Moon Moon Moon
Vaker gaat het traag, maar het kan soms ook snel gaan met een band. Nadat Mark Lohman aka Moon Moon Moon zijn album I Want! I Want! online zette, schreef Kicking the Habit erover, werd het opgepakt door anderen en verscheen het album op de Luisterpaal. Plots stond hij ook op Here Comes The Summer en in juni dus bij ons, op Woodlum. Hoe dat klinkt? Nou, KtH noemde het ‘speelse droomfolk’, maar je kan het ook gerust labelen als intiem, knus of ‘klein’. Of vergelijk het met Bright Eyes of Sparklehorse. Maar nog beter kom je gewoon zijn optreden bekijken.
The Black Cult
traumahelikopter mag uitkijken, want hier is het eveneens Groningse The Black Cult. Hun debuut 'Tender' kwam recentelijk uit, met daarop vier bondige maar oh-zo pakkende fuzzed out garage pop tracks. Het is allemaal geheel niks nieuws onder de zon, de teksten over high worden en slacken, en muzikale invloeden Fidlar, Ty Segall en Jay Reatard laten zich ook makkelijk raden. Maar maakt dat iets uit als het zo aanstekelijk, innemend en zinderend wordt uitgeserveerd? Natuurlijk niet. Gas geven, die pit in. Als je vandaag zin hebt jezelf in het zweet te werken, doe het dan bij deze band.
Sam Russo
Sam Russo is een charismatische singer-songwriter uit Oost-Engeland die je nu waarschijnlijk nog niet kent. Maar daar zal vermoedelijk snel verandering in komen, want zijn ster is rijzende. Gewapend met een dijk van een stem, sterke liedjes een gigantische hoeveelheid podiumuren (en vooruit: een baard) zal hij ons vandaag een staaltje akoestische folkpunk presenteren waar je U tegen zegt. Persoonlijke teksten, gebracht met oprechte emotie en vermoedelijk ook met een flesje Jack Daniels naast de setlist. Fans van Frank Turner, Tim Vantol en Chuck Ragan zullen bij Russo zeker aan hun trekken komen. Cheers.
Shakalaka Boom Boom
Op de afterparty in EKKO draaien onder andere de dames van Shakalaka Boom Boom. Dit dj-duo draait sinds dik anderhalf jaar op verschillende locaties in en om Utrecht de sterren van de hemel, en wij snappen waarom. Door een feilloze plaatkeuze, ergens tussen deep house, cosmic disco, afrobeat en wat hiphop in. De twee graven alles op van blogs en zijn beter op de hoogte van nieuwe shit dan jij en wij. Van John Talabot en Ikonika via Jaakko Eino Kalevi en Suuns naar Connan Mockasin en William Onyeabor, zeg maar.
Tickets
Kaarten zijn voor €15,- per stuk verkrijgbaar aan de bar van The Village en online via EKKO.nl en Woodlum.nl.